Aleksi Aakula

Osakas, asianajaja, KTM

Aleksi neuvoo asiakkaitamme erityisesti rakennus- ja projektijuridiikan toimeksiannoissa. Hänen erityisosaamistaan ovat rakennusalan sopimukset, kiinteistökehitys, projektisopimukset ja riitojen ratkaiseminen. Aleksi on toiminut neuvonantajana lukuisissa vaativissa kiinteistökehityshankkeissa ja kestävän rakennetun ympäristön asumiskohteissa niin tilaajien kuin urakoitsijoiden neuvonantajana sekä erilaisissa urakka- ja sopimusriidoissa. Lisäksi hänellä on laajaa kokemusta erilaisista sopimuksista, kuten toimitus-, palvelu-, alihankinta- ja projektisopimuksista sekä kansainvälisestä kaupasta. Hän on myös luennoinut säännöllisesti keskeisissä kiinteistö- ja rakennusalan järjestöissä muun muassa Rakennusurakan yleisistä sopimusehdoista YSE 1998 ja Konsulttitoiminnan yleisistä sopimusehdoista KSE 2013. Aleksi vetää toimistomme rakennusoikeuspraktiikkaa.

Asiakastarinat

6.2.2024

As. Oy Tampereen Nikama – purkamista ja uusrakentamista koskeva asuinrakennushanke

Applex toimii juridisena neuvonantajana As. Oy Tampereen Nikaman rakennuksen purkamista ja uusrakentamista koskevassa hankkeessa.

Lue lisää

Artikkelit

13.3.2023

Rakentamisen haasteet ja YSE-urakkasopimus – Mitä ottaa huomioon neuvoteltavissa sopimuksissa?

Jo tehdyissä Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998 perustuvissa urakkasopimuksissa vaatimustenhallinta on keskiössä, mutta mitä ottaa huomioon nyt neuvoteltavissa urakkasopimuksissa sovittaessa esimerkiksi ylivoimaisen esteen määrittelystä (YSE 20 §), indeksin käytöstä (YSE 48 §) ja hinnantarkistamisesta (YSE 49 §)?

Lue lisää
13.2.2023

Rakennusalan haasteet ja YSE-urakkasopimus – mitä ottaa huomioon jo tehdyissä sopimuksissa?

Jo tehdyt urakkasopimukset ovat joutuneet aivan uudella tavalla arvioinnin kohteeksi, kun omaa sopimuskantaa on jouduttu peilaamaan alati muuttuneisiin rakennusalan markkinatilanteisiin ja kriiseihin. Mikä on Rakennusurakan yleisten sopimusehtojen YSE 1998 mukaan ylivoimainen este (YSE 20 §)? Voiko YSE 1998 -ehtojen perusteella tarkistaa hintoja ja jos voi, millä perustein (YSE 49 §)?

Lue lisää

Ura

  • Asianajotoimisto Applex Oy 2022-
  • Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy 2016–2022
  • Asianajotoimisto Applex Oy 2012–2016

Koulutus

  • Kauppatieteiden maisteri, Turun kauppakorkeakoulu 2013
  • Oikeustieteen maisteri, Turun yliopisto 2012
  • University of Surrey, Yhdistynyt kuningaskunta 2011

Kielitaito: suomi, englanti, ruotsi

Järjestöt

  • Suomen Asianajajaliitto
  • Juristiliitto
  • Young Arbitration Club Finland
  • Tampereen Nuorkauppakamari ry