Yhtiöoikeus

Toimistomme asiantuntijoilla on monipuolinen osaaminen yhtiöoikeudesta ja erityisesti osakeyhtiölain soveltamiseen liittyvistä kysymyksistä. Lisäksi Applexin juristit avustavat muihin yhteisömuotoihin, kuten kommandiittiyhtiöihin, yhdistyksiin ja säätiöihin, liittyvissä juridisissa kysymyksissä.

Avustamme asiakkaitamme säännöllisesti yhtiöiden päätöksentekoon ja hallitustyöskentelyyn liittyen. Neuvomme yksittäisten yhtiöoikeudellisten päätösten valmistelussa sekä lisäksi erilaisissa juoksevissa yhtiöoikeuteen, arvopaperimarkkinoihin sekä tiedottamiseen liittyvissä asioissa.

Olemme suunnitelleet ja toteuttaneet asiakkaillemme lukuisia erilaisia yritys- ja rakennejärjestelyjä, kuten sulautumisia, osittais- ja kokonaisjakautumisia, liiketoimintasiirtoja ja osakevaihtoja sekä näiden yhdistelmiä. Lisäksi avustamme asiakkaitamme säännöllisesti osakeanneissa ja muissa yhtiöiden rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä ja järjestelyissä.

Applexin juristit ovat myös valmistelleet ja toteuttaneet kymmeniä sekä yksityisten että pörssiyhtiöiden yhtiökokouksia. Applexin kokeneet asiantuntijat huolehtivat tarvittaessa koko yhtiökokousprosessista mukaan lukien kokouskutsun ja päätösehdotusten valmistelu, yhtiökokouksen puheenjohtajan ja sihteerin tehtävät sekä pöytäkirjan ja tarvittavien tiedotteiden valmistelu.

Kauttamme saat nopeat vastaukset pieniin yksittäisiin yhtiöoikeudellisiin kysymyksiin sekä kumppanin laadukkaaseen hallitus- ja yhtiökokoustyöskentelyyn. Yritysjärjestelyt ja muut laajemmat toimeksiannot toteutamme kansanne sovittavassa laajuudessa.