Uutiset

1.3.2024

Kirsi Ikävalko-Lähde counseliksi

Asianajaja Kirsi Ikävalko-Lähde on aloittanut Applexilla Counselina 1.3.2024 lukien. Kirsi tuo Applexille sukupolvenvaihdoksia ja verotusta koskevaa erikoisosaamista.

Lue lisää
18.12.2023

Joulusiivouksen aika — myös lakiasioissa?

Yrityksen menestyminen vaatii monipuolista osaamista ja huolellista suunnittelua. Yksi usein aliarvioitu osa-alue on lakiasiat. Tämän päivän monimutkaisessa normiympäristössä osaavan juristin apu on välttämätöntä monissa yrityksen elinkaaren vaiheissa.

Lue lisää
20.11.2023

Julkiset hankinnat – muutoksenhaun muistilista

Julkisia hankintoja tehdään tyypillisesti kiihtyvään tahtiin vuoden loppua kohden mentäessä. Kuinka kilpailuun osallistunut yritys arvioi julkisessa hankinnassa itseään koskevan päätöksen oikeellisuutta ja mitä keinoja yrityksellä on vaikuttaa?

Lue lisää
13.11.2023

Työnantaja velvoitettiin maksamaan työntekijälle 20 kuukauden palkan laiminlyötyään työn tarjoamisvelvoitteen irtisanomisprosessissa – Turun HO 4.10.2023 S 22/1650

Työnantajilla on hyvin tiedossaan, että työntekijän saa irtisanoa vain asiallisesta ja painavasta syystä, kuten tuotannollisella tai taloudellisella perusteella. Lainsäädäntö ja työehtosopimukset sääntelevät työsuhdeturvaa kuitenkin niin, että mikä tahansa työnantajan tuotannollinen ja taloudellinen seikka ei riitä perusteeksi irtisanoa työntekijän työsopimusta, jos muuta työtä on tarjolla.

Lue lisää
16.8.2023

Juhani Matinlassi Applexin osakkaaksi

Asianajaja, VT Juhani Matinlassi on kutsuttu Applexin osakkaaksi 7.8.2023 alkaen. Juhani vahvistaa Applexin tiimiä erityisesti julkisten hankintojen ja kilpailuoikeuden sekä riitojen ratkaisun osalta. Lisäksi Juhani vastaa yhtiön Helsingin toimipisteen toiminnasta.

Lue lisää
29.5.2023

TYÖSOPIMUKSEN PÄÄTTÄMINEN

Työsuhteen päättäminen voi tapahtua monin eri tavoin ja eri syistä. Työnantajan aloitteesta tapahtuvat työsuhteen päättämistilanteet ovat usein haastavia sekä juridisesti että henkilöstöhallinnon näkökulmasta, ja ne edellyttävät yleensä kattavaa työoikeudellisen lainsäädännön sekä kulloinkin sovellettavien työehtosopimusmääräysten tuntemista.

Lue lisää
25.5.2023

Yrityssaneerauslain muutokset astuvat voimaan 1.6.2023 – Jatkossa velkojille suorituksen vähennys määräpäivän jälkeen ilmoitetuista saatavista

Yrityssaneerauslaki muuttuu 1.6.2023 lukien. Muutoksia sovelletaan niiden voimaantulon jälkeen aloitettuihin saneerausmenettelyihin, ja niiden tarkoituksena on keventää ja jouduttaa monivaiheista ja pitkäkestoista yrityssaneerausmenettelyä. Lisäksi muutoksilla on tarkoitus ehkäistä saneerausmenettelyyn liittyviä väärinkäytöksiä.

Lue lisää
27.4.2023

Tietosuojaa ja tiedonsiirtoja koskevat vaikutustenarvioinnit – missä tilanteissa DPIA ja TIA tulee tehdä?

Tietosuojaa ja tiedonsiirtoja koskevat vaikutustenarvioinnit ovat tärkeitä GDPR:n mukaisia velvoitteita organisaatioille, jotka käsittelevät henkilötietoja. Vaikutustenarvioinnin tekemiseen on väistämättä käytettävä aikaa ja vaivaa, eikä sen tulisi olla organisaatiossa vain yhden henkilön tehtävä. Vaikka vaikutustenarviointia ei olisikaan pakko toteuttaa, se on erittäin hyödyllinen työkalu käsittelytoimien suunnittelussa ja osoitusvelvollisuuden toteuttamisessa.

Lue lisää
3.4.2023

Kevään yhtiökokouskausi vauhdissa

Pörssiyhtiöiden kevään yhtiökokouskausi pyörii nyt vilkkaana. Applexin yhtiöoikeustiimi oli 29.3.2023 mukana toteuttamassa Netum Group Oyj:n yhtiökokousta, jossa Janne Haapakari toimi puheenjohtajana ja Jukka Tanhuanpää sihteerinä. Heti seuraavana päivänä 30.3.2023 Janne Haapakari toimi puheenjohtajana ja Anna Rautioaho sihteerinä Dovre Group Oyj:n yhtiökokouksessa.

Lue lisää
13.3.2023

Rakentamisen haasteet ja YSE-urakkasopimus – Mitä ottaa huomioon neuvoteltavissa sopimuksissa?

Jo tehdyissä Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998 perustuvissa urakkasopimuksissa vaatimustenhallinta on keskiössä, mutta mitä ottaa huomioon nyt neuvoteltavissa urakkasopimuksissa sovittaessa esimerkiksi ylivoimaisen esteen määrittelystä (YSE 20 §), indeksin käytöstä (YSE 48 §) ja hinnantarkistamisesta (YSE 49 §)?

Lue lisää