02.09.2022

SOPIMUSTA TEKEMÄÄN — MIKÄ VOISIKAAN MENNÄ PIELEEN? AAMIAISTILAISUUS, Tampere/etäosallistuminen

 

Tervetuloa maksuttomaan aamiaistilaisuuteemme kuulemaan ja keskustelemaan sopimusriskien hallinnasta.  Tilaisuuden asiantuntijoina toimivat Applexin kokeneet sopimusjuridiikan ja riidanratkaisun ammattilaiset, asianajajat Janne Haapakari, Leo Lagerstam ja Mika Miesmäki.

Palvelu- ja tuotetoimituksia ja yhteistyösuhteita hoidetaan usein jopa suullisilla sopimuksilla. Toisinaan kirjallinen sopimus on kylläkin tehty, mutta se ei sovellu kyseiseen sopimustyyppiin, ja on sen vuoksi epäselvä ja tulkinnanvarainen. Monilla yrityksillä on suuria puutteita sopimuskäytännöissä, jolloin altistutaan myös tiedostamatta ja turhaan merkittävillekin sopimusriskeille. Sopimukset eivät aina sisällä minkäänlaisia vastuunrajoituksia, ja ne eivät välttämättä ole harmoniassa niihin sovellettavan lainsäädännön kanssa.

Sopimuskäytännöt on mahdollista saada kuntoon hyvinkin pienin toimenpitein, ja hyvän sopimuksen teko ei ole maallikollekaan mahdotonta. Kyse ei ole rakettitieteestä, mutta tietyt juridiset perusasiat on kuitenkin syytä ymmärtää. Tilaisuudessa keskustellaan esimerkein väritettynä niistä keskeisimmistä asioista, jotka jokaista sopimusta tehtäessä on syytä pitää mielessä.

Tule kuulemaan, kuinka voit kehittää sopimuskäytäntöjä ja samalla minimoida liiketoimintaasi liittyviä, usein merkittäviäkin sopimusriskejä.

Aamiaistilaisuutemme on maksuton ja se soveltuu kaikille, jotka ovat tekemisessä yrityksen sopimusasioiden kanssa, kuten toimitusjohtajat, talousjohtajat, myyntitehtävissä toimivat henkilöt ja muut yrityksen sopimusasioista vastaavat henkilöt.

Ilmoittautuminen pyydetään 28.8.2022 mennessä.

AIKA & PAIKKA

Perjantai 2.9.2022 klo 9–10.30, aamiainen tarjolla klo 8.30 alkaen.
Technopolis Asemakeskus, Tampere tai etäosallistuminen

Lähetämme ilmoittautuneille tarkemmat ohjeet osallistumiseen tilaisuuden lähestyessä.

TILAISUUDESSA KÄYDÄÄN LÄPI MUUN MUASSA SEURAAVAT ASIAT:

  • Opit olennaiset asiat yrityksen sopimuksista ja sopimusriskien hallinnasta.
  • Opit käytännön case-esimerkkien avulla tunnistamaan ja välttämään yleisimmät sopimuksiin liittyvät ongelmatilanteet.

KOULUTTAJAT

Osakas, toimitusjohtaja, asianajaja

+358 40 091 9326

janne.haapakari@applex.fi

Osakas, asianajaja, varatuomari

+358 40 777 4162

leo.lagerstam@applex.fi

Osakas, asianajaja, varatuomari

+358 50 401 9188

mika.miesmaki@applex.fi