Ville Vainio

Lakimies, Senior Associate, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja, OTM, CIPP/E

Applexin tietosuojapraktiikan vetäjänä Ville konsultoi kotimaisia ja kansainvälisiä asiakkaitamme erityisesti tietosuoja- ja teknologiajuridiikan parissa, joiden ohella hän hoitaa sopimus- ja yhtiöoikeudellisia toimeksiantoja sekä oikeudenkäyntejä. Lisäksi Ville kouluttaa eri aloilla toimivia organisaatioita EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) noudattamisessa. Ville on suorittanut arvostetun kansainvälisen CIPP/E -tietosuojasertifioinnin ja hänellä on erittäin kattavaa kokemusta EU:n tietosuojalainsäädännöstä.

Asiakastarinat

14.1.2020

Millog Oy – Virve Tuotteet ja Palvelut Oy:n osto

Applex edusti Millog Oy:tä sen ostaessa Virve Tuotteet ja Palvelut Oy:n kaikki osakkeet valtionyhtiö Suomen Erillisverkot Oy:ltä. Yritysjärjestely astui voimaan 2.1.2020.

Lue lisää
31.10.2019

Wisehockey-älykiekkojärjestelmän lisensointi KHL-liigaan

Applex avusti tamperelaista ohjelmistopalveluyritystä Bitwise Oy:tä sekä sen tytäryhtiötä Wisehockey Oy:tä Wisehockey-älykiekkojärjestelmän lisensoinnissa KHL-jääkiekkoliigan käyttöön.

Lue lisää
3.6.2019

AQ GROUP AB – TRAFOTEK OY:N OSTO

Applex edusti AQ Group AB:tä sen ostaessa Trafotek Oy:n (LTI Holding Oy) ja sen Virossa, Kiinassa ja Brasiliassa sijaitsevien tytäryhtiöiden kaikki osakkeet. Myyjinä kaupassa olivat pääomistaja Intera Fund I Ky ja henkilöomistajat. Yrityskauppa astui voimaan 3.6.2019 Suomen ja Viron kilpailuviranomaisten annettua luvan järjestelyn täytäntöönpanemiseksi.

Lue lisää
9.4.2018

AQ Group AB – Mecanova Oy:n osto

Applex edusti AQ Group AB:tä sen ostaessa Mecanova Oy:n ja sen virolaisen tytäryhtiö Mecanova OÜ:n koko osakekannan. Ostaja AQ Group on ruotsalainen komponenttien ja järjestelmien valmistaja, joka valmistaa ja toimittaa tuotteita teollisuudelle maailmanlaajuisesti.

Lue lisää

Ura

  • Asianajotoimisto Applex Oy, lakimies 2016–
  • Asianajotoimisto Borenius Oy, Associate Trainee (IP & TMT) 2016
  • CGI Suomi Oy, Legal Trainee 2013–2015

Koulutus

  • Certified Information Privacy Professional – Europe (CIPP/E) 2019
  • Luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja 2017
  • Oikeustieteen maisteri, Turun yliopisto 2016

     

Kielitaito: suomi, englanti, ruotsi

Järjestöt

  • Suomen Lakimiesliitto
  • International Association of Privacy Professionals (IAPP)