3.6.2019

AQ GROUP AB – TRAFOTEK OY:N OSTO

Applex edusti AQ Group AB:tä sen ostaessa Trafotek Oy:n (LTI Holding Oy) ja sen Virossa, Kiinassa ja Brasiliassa sijaitsevien tytäryhtiöiden kaikki osakkeet. Myyjinä kaupassa olivat pääomistaja Intera Fund I Ky ja henkilöomistajat. Yrityskauppa astui voimaan 3.6.2019 Suomen ja Viron kilpailuviranomaisten annettua luvan järjestelyn täytäntöönpanemiseksi.

Ostaja AQ Group on ruotsalainen komponenttien ja järjestelmien valmistaja, joka valmistaa ja toimittaa tuotteita teollisuudelle maailmanlaajuisesti. Yhtiön osakkeet on listattu Tukholman pörssin (Nasdaq Stockholm AB) päälistalla. AQ Groupilla on maailmanlaajuisesti yli 6.000 työntekijää ja konsernin liikevaihto on noin 450 miljoonaa euroa.

Trafotek on maailmanlaajuisesti toimiva sähköteknisten komponenttien valmistaja ja myyjä. Trafotek on erikoistunut muuntajien, kuristimien ja suodattimien suunnitteluun ja valmistukseen. Yritys toimittaa tuotteitaan mm. tehoelektroniikan, teollisuusautomaation, uusiutuvan energiantuotannon ja laivanrakennusteollisuuden sekä öljy- ja kaasuteollisuuden toimialoille. Trafotekin liikevaihto on noin 45 miljoonaa euroa.